WC ontstopping

Heeft u een hardnekkige verstopping in uw toilet? Ontstopping Direct is de specialist in wc ontstoppingen.

De oorzaken van een WC verstopping

Een verstopping in uw WC kan verschillende oorzaken hebben. Babydoekjes, tampons, papieren handdoeken en zelfs door toiletpapier. U kan altijd zelf uw WC proberen ontstoppen maar u kan ook altijd hulp in roepen van Ontstopping direct. Reken op de vakmensen van onze ontstoppingsdienst.

Hoe voorkomt u een verstopping van uw toilet?

Uw wc schoonmaken is erg belangrijk als u verstopping van uw WC wil voorkomen. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat er geen voorwerpen in het toilet belanden. Met de volgende tips kunt u een verstopping van uw WC voorkomen.
  • U gebruikt beter dun toiletpapier omdat dik papier eerder voor verstoppingen zorgt.
  • Gebruik best niet te veel toiletpapier in één keer.
  • Vul de spoelbak van uw toilet één keer per maand met soda en heet water. Spoel dan het toilet door zodat de soda in de wc terecht komt. Soda helpt vooral tegen vet, maar u kan er ook wat andere resten mee oplossen.
  • Zit er veel kalk in het water van u regio? Met schoonmaakazijn kunt u de kalkaanslag in het toilet tegengaan. U kan azijn ook met soda mengen voor een sterker effect.
  • Resten kunnen beter doorgespoeld worden als u af en toe de spoelknop volledig indrukt. Dit hoeft u niet altijd te doen, maar wel regelmatig. Zeker na een grote boodschap is het aangeraden.

Zelf uw WC ontstoppen

Wilt u graag zelf uw wc ontstoppen? Dan hebben we hier enkele tips. Neem een rubberen handschoen deze beschermt u tegen vuil. Probeer uw hand zo ver mogelijk in het toilet te rijken. Zo kan u de oorzaak van de WC verstopping verhelpen. Ook kan u gebruik maken van een WC ontstopper maar hoe gebruikt u deze nu eigenlijk? Plaats de ontstopper in de toilethals en druk langzaam en stevig aan. Zorg ervoor dat de rubberen mond de leiding volledig afdekt. Trek vervolgens de ontstopper snel terug zodat er zuigkracht ontstaat. De zuigkracht kan ervoor zorgen dat de wc verstopping wordt los gezogen.

Kies Ontstopping Direct

Spoelt uw toilet niet door ondanks u pogingen? Ontstopping Direct biedt u de meest directe oplossing voor een WC ontstopping. Wilt u zo snel mogelijk van uw WC verstopping af? Bel ons op voor meer informatie.

Bel ons nu voor meer info